DruštvoVesti

NASTAVLJA SE ULAGANJE U OŠ ,,DESANKA MAKSIMOVIĆ“ U GRDELICI

Grad Leskovac u obrazovanje kao osnovni stub društva ulaže 780 miliona dinara godišnje, što predstavlja oko 16 odsto budžeta, istaknuto je prilikom današnje posete predstavnika rukovodstva grada na čelu sa zamenicom gradonačelnika Lidijom Dimitrijević i gradskim većnikom Aleksandrom Pejčićem Osnovnoj školi ,,Desanka Maksimović“ u Grdelici u kojoj su realizovane brojne investicije zahvaljujući sredstvima iz gradske kase.

Po rečima direktora ove osnovne škole Nenada Mladenovića u poslednje dve godine u ovoj obrazovnoj ustanovi urađena je sanacija toaleta i dogradnja kabine za nastavnike,promenjena je dotrajala cevna mreža grejanja, sređeni su kompletni hodnici u školi i zamenjena unutrašnja stolarija škole. Istovremeno se ravnomerno ulaže i u izdvojena odeljenja, kazao je on naglasivši da donatori poput Milutina Stanojevića iz Kozara, Aleksandra Cvetkovića i Dragana Stamenkovića iz Velike Kopašnice, bivši učenici rado pomažu ovoj školi i njenim đacima.
Kako je istaknuto prilikom današnje posete ovo neće biti kraj ulaganjima u osnovnu školu u Grdelici, jer se planira i zamena stolarije u izdvojenom odeljenju u Oraovici.
Matičnu školu ,,Desanka Maksimović” pohađa oko 280 dece, a sa izdvojenim odeljenjima oko pet stotina.