DruštvoVesti

MS UDRUŽENJE PETI PUT ORGANIZOVALO TURNIR U ŠAHU

Udruženje obolelih od multiple skleroze je petu godinu zaredom organizovalo turnir u šahu u prostorijama Centra za samostalni život osoba sa invaliditetom, koji je finansijski podržao grad Leskovac.
MS Udruženje Jablaničkog okruga ovaj šahovski turnir organizuje već tradicionalno povodom Svetskog dana obolelih od Multipla Skleroze, a u okviru projekta „ Šahom protiv bolesti “.
Ove godine nažalost nije okupio planiran broj učesnika, naročito iz ostalih udruženja osoba sa invaliditetom, ali je ipak bilo deset učesnika .
Kako je kazao u ime MS udruženja Bratislav Rajković, bitno je druženje i pozitivna atmosfera, kao i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere života, a šah je za njihovo zdravlje preporučljiv i to je oblast gde oni često postižu i bolje rezultate od ostalog stanovništva.

Igra se po švjacarskom sistemu u pet kola i uz nadzor Šahovskog saveza. Projekat ,,Šahom protiv bolesti” u okviru projektnog finansiranja u oblasti socijalne zaštite podržao je grad Leskovac sa 100 hiljada dinara.
Za najbolje su predvidjene nagrade, i to tri pehara, medalje i slike.