DruštvoVesti

SANIRAJU SE TROTOARI U LESKOVAČKOJ ULICI MOŠE PIJADE

U leskovačkoj ulici Moše Pijade privode se kraju radovi na sanaciji trotoarskih površina, od raskrsnice sa ulicom Koste Stamenkovića, do one sa ulicom 7. juli. Za ovu svrhu je iz budžeta grada Leskovca izdvojeno 9 miliona 900 hiljada dinara.
Trotoari i pešačke površine u ulici Moše Pijade bili su u izuzetno lošem stanju, sa neravninama, pukotinama i izbočinama zbog različitih raskopavanja i intervencija.
S obzirom na to da je ova deonica izuzetno prometna, sanacija trotoarskih površina doprineće, pre svega, bezbednosti pešaka.

Prema rečima, direktora Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja”, Novice Nikolića, radovi, na severnoj strani ulice, su u potpunosti završeni, dok se na južnoj strani, koja je predviđena za parkiranje vozila, trenutno postavljaju posebne raster ploče. Takođe, u ovom delu, dodaje Nikolić, određena je i posebna površina za kretanje pešaka.
Na konferenciji za novinare je, između ostalog, istaknuto i da će se uskoro pristupiti uređenju poteza od ulice Koste Stamenkovića do centralnog gradskog trga, u okviru kojeg će biti urađeno popločavanje trotoarskih površina i kolovoza.

Radovi na sanaciji trotoara u ulici Moše Pijade, i to na ukupnoj površini od skoro tri hiljade metara kvadratnih, vredni su 9 miliona 900 hiljada dinara. Finansiraju se iz budžeta grada Leskovca, a njihov izvođač je preduzeće AB KOP iz Vlasotinca.