DruštvoVesti

ODRŽANA GRDELIČKA REGATA

Grdelička regata u organizaciji Doma kulture u Grdelici održana je danas spustom niz Južnu Moravu, a organizatori su veoma za zadovoljan organizacijiom ovog događaja i čitavog Grdeličkog leta u okviru koga se održava.
Za sve učesnike je kao i svake godine u grdeličkom Domu kulture priredjen ručak, i ove godine tradicionalno pasulj i riblja čorba.
Ova tradicionlna manifestacija koju organizuje Dom kulture u Grdelici, podseća nas na važnost očuvanja životne sredine, a zbog činjenice da okuplja veliki broj učesnika kojima je ovo prilika da se druže i dobro zabave ona nas podseća i na važnost prijateljstva i zajedništva.
Grad Leskovac je i ove godine finansijski podržao organizaciju regate, koja se odvija u okviru Grdeličkog leta
Direktor Doma kulture u Grdelici Marko Trivunić kazao je da regata simbolično počinje u 11:59, traje oko tri sata i da sve učesnike očekuje prevoz nazad od Dobrotina do Grdelice, a zatim i ručak. „Želimo da skrenemo pažnju na ekologiju, na zaštitu životne sredine, na očuvanje naših reka” poručio je Trivunić.
“Grdelička regata je manifestacija koja je postala brend Grdelice i okoline. Ne samo zbog naziva, već i zbog činjenic da okuplja veliki broj učesnika kojima je ovo prilika da se druže i dobro zabave” istakla je Jelena Stamenković, pomoćnica gradonačelnika Leskovca.
Kada je reč o učesnicima ovogišnje regate ima ih koji dolaze prvi put, ali će kako kažu dolaziti i ubuduće, kao i onih koji učestvuju duži niz godina.
Sve učesnike Grdeličke regate i goste je u Domu kulture čekao i ručak koji se tradicionalno priprema na ovaj dan, čuveni pasulj i riblja čorba.
U okviru Grdeličkog leta večeras se održava tradicionalni Moto skup nakon čega sledi koncert grupe Flešbek.