DruštvoVesti

U LEBANU OTVOREN PARADAJZ FEST

Trodnevna manifestacija Paradajz fest, druga po redu, sinoć je otvorena na platou ispred Doma kulture Radan obilaskom štandova i koncertom Tropiko benda u prisustvu mnogobrojne publike.
Ove godine je odaziv izlagača i posetilaca odličan, što ne znači po rečima predsednika opštine Lebane Ivana Bogdanovića da prošle godine nije bio dobar. Nakon obilaska tezgi i razgovora sa izlagačima, ovogodišnji Paradajz fest je otvorio rečima da je ova lokalna samouprava dobar domaćin svima.

,,Kako nam je prošla godina bila prva, a i korona je učinila svoje, ove godine se to popravilo. Iz razgovora sa proizvođačima zaključujem da su ove godine zadovoljni cenom paradajza, koja je u poslednjih nekoliko dana porasla. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem što veći broj ljudi iz okruga da dođu, posete manifestaciju, da se uvere u kvalitet naših proizvođača ali i da uživaju u bogatom programu koji smo pripremili za naredna dva dana, a ove godine prvi put imamo i izlagače agromašina, što znači da se širimo” istakao je Bogdanović.

Nastupili su folklorni ansambli i trubački orkestar Isidora Zaćirovića, nakon čega je na opštu radost publike uz vatromet koji je prethodio održan koncert grupe poreklom iz Leskovca Tropiko benda, a po rečima njenog frontmena i pevača Saleta Saše Cvetkovića zadovoljstvo je opet biti u svom kraju. Pri kraju je novi album, a prva pesma je već naišla na dobar odaziv publike.

Opština Lebane je kako je istaknuto lokalna samouprava koja prednjači po količini proizvedenog paradajza u Srbiji. Paradajz fest koji se u organizaciji Turističke organizacije održava uz podršku vlade i lokalne samouprave ima za cilj da promoviše Lebane, kao i poljoprivredne i turističke potencijale ovog kraja.