KulturaVesti

MEĐUNARODNI FESTIVAL STUDENTSKOG DOKUMENTARNOG FILMA NA 15. LIFFE-U

U okviru Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, na današnjoj konferenciji za novinare, predstavljen je Međunarodni festival studentskog dokumentarnog filma, koji se realizuje od strane Fakulteta dramskih umetnosti.

Pod nazivom „Bistre reke“, Međunarodni festival studentskog dokumentarnog filma, koji se održava u Temskoj, zamišljen je kao susret studenata i profesionalaca, u okviru kojeg mladost i iskustvo ukrštaju koplja.

Prema rečima Narcise Darijević Marković, umetničke direktorke festivala, najveća vrednost ove manifestacije je u činjenici da je izmeštena iz Beograda, kao i u tome da je jedina takva u Srbiji.

Na obalama bistrih reka Srbije, mestu gde se festival održava, namera organizatora je da podstakne umove studenata na kreativnost, hrabrost i sveže ideje, i to, pre svega, baveći se ekološkim temama.

Takođe, kako je istakao Saša Sailović, producent festivala, ovaj događaj je ujedno i svojevrstan prikaz smerova sa Fakulteta dramskih umetnosti.

Na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu studentskog dokumentarnog filma, biće prikazana filmska ostvarenja iz čak dvadesetak zemalja širom sveta, kao što su Španija, Ukrajina, Kolumbija, Poljska, a izložbu fotografija Pavla Lazića o ovoj manifestaciji, zainteresovani mogu da pogledaju u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra, u sklopu 15. LIFFE-a.