KulturaVesti

OTVARANJE DRUM DUM FEST-A, 1. OKTOBRA, U NARODNOM POZORIŠTU U LESKOVCU

Prvi bubnjarski festival na Balkanu, Drum Dum Fest, zakoračio je u novu deceniju svog postojanja i jedanaesti put, svojim sugrađanima i ljubiteljima ritma i dobre muzike, otvara svoja vrata. Ove godine, druženje je zakazano za prvi dan oktobra, a počeće u podne, tradicionalnim defileom bubnjara, kroz gradski trg do Narodnog pozorišta, na čijoj sceni će biti održan ovogodišnji program.

Za 13 sati, zakazana je, majstorska radionica, na kojoj će svi, koji žele da prošire svoja znanja o sviranju na najstarijem instrumentu, ali i oni koji, jednostavno, žele da uživaju u muzici, imati prilike da se druže sa izvanrednim mladim bubnjarom Đorđem Hartlom (kojeg se publika seća kao prvog pobednika DDF Teens-a) i njegovim bendom „Coffee shop kollektiv“ i sve to uz podršku legendarnog bubnjara grupe „Kerber“ ,Josipa Hartla.

Večernji deo programa otvoriće u 19 časova, tradicionalno, nastup najmlađih bubnjara, kroz program DDF Kids.Nakon toga, prvi put, posle 11 godina, nastupiće  čuveni leskovački dvojac, Igor i Peđa Velikov.

Organizator festivala, Udruženje Građana „Muzička komunikacija“, je pre dve godine, odlučila da započne još jednu tradiciju u okviru DDF-a i da svake godine dodeljuje „Nagradu za životno delo“ najboljim bubnjarima, za izuzetan doprinos razvoju muzičke umetnosti i promociji bubnjeva i njihovog značaja u svetu muzike. 

Ova nagrada je, 2021. pripala velikom muzičaru i umetniku Garabetu Tavitjanu iz Skoplja, dok ove godine odlazi u ruke Slobodana Stojanovića – Kepe, bubnjara grupe SMAK, čije je umeće sviranja bubnjeva obeležilo jednu epohu u tadašnoj Jugoslaviji.

Na jedanaestom DDF-u, u okviru centralnog događaja, publici će se u Narodnom pozorištu, predstaviti Vasil Hadžimanov bend, sa Viktorom Filipovskim na bubnjevima i Bojanom Ivkovićem na perkusijama.

Karte za večernji program Drum Dum Festa, nalaze se u pretprodaji i njihova cena je 1000.00 dinara. Mogu se nabaviti u leskovačkom Narodnom pozorištu. Takođe, mogu se kupiti i na dan održavanja festivala.