DruštvoVesti

OBELEŽENE 43 GODINE POSTOJANJA I RADA TEHNOLOŠKOG FAKULTETA U LESKOVCU

Svečanom akademijom povodom Dana Tehnološkog fakulteta, kao i dodelom diploma, zahvalnica i nagrada ova visokoobrazovna ustanova obeležila je 43 godine postojanja i rada.

Dekan Tehnološkog fakulteta u Leskovcu, najstarije visokoškolske ustanove u našem gradu u sklopu Niškog univerziteta Dragiša Savić je kazao da je tokom više od četiri decenije na njemu diplomiralao preko 2200 studenata, master diplomu su stekla 273 studenta, kao i da je sa njega poteklo 66 magistara i 87 doktora nauka.
,, Duboko verujem da Tehnološki fakultet, s obzirom na višegodišnju tradicjiju, ima kapacitet da se još više razvija i da napreduje“ istakla je Sandra Konstantinović, predsednica Saveta Tehnološkog fakulteta.
Dan fakulteta je svečanost za sve profesore i studente i razlog za ponos na još po jednu generaciju onih koji završavaju ili započinju studije.
Ovom je prilikom istaknuta veoma uspešna saradnja Tehnološkog fakulteta i lokalne samouprave.
Tokom današnje svečanosti povodom 43 godine uspešnog rada i postojanja Tehnološkog fakulteta dodeljena su priznanja i prigodni pokloni penzionisanim profesorima i zaslužnim saradnicima, jubilarne nagrade zaposlenima kao i su nagrade najboljim studentima.

U umetničkom delu programa nastupili su učenici i profesori Muzičke škole Stanislav Binički.