KulturaVesti

KVARTET KONTRABASA „BASSIONA AMOROSA“ NA „LEDAMUSU“ U LESKOVCU

Završnica Ledamusa, festivala klasične muzike u Leskovcu, se približava. Naša publika je imala prilike da uživa u bogatom programu, u sklopu kojeg je, minulog vikenda, u Svečanoj sali grada Leskovca, održan koncert Kvarteta kontrabasa “Bassiona Amorosa”.

Izuzetni muzičari, okupljeni u ansamblu kontrabasa „Bassiona Amorosa“, i to u sastavu Andrej Šinkevič iz Belorusije, Poljak Šimon Marčinjak, Onur Ozkaja iz Turske i naš Ljubinko Lazić, svojim su nastupom u subotu, uveličali ovogodišnji festival klasične muzike u Leskovcu.

U Svečanoj sali grada su izveli širok spektar kompozicija, velikih svetskih muzičara.

Kvartet kontrabasa „Bassiona Amorosa“ održao je više od osam stotina koncerata na svim kontinentima, sem u Australiji. Iza sebe imaju 14 snimljenih albuma i tri dokumentarna filma.

Pohvalivši najpre organizatore, jedan od članova, Ljubinko Lazić“, ističe da je stalni gost Leskovca.

U organizaciji Muzičke škole „Stanislav Binički“ i pod pokroviteljstvom grada Leskovca, u okviru ovogodišnjeg festivala klasične muzike, Ledamus, koji će, inače, trajati do 4. novembra, večeras će, takođe, u Svečanoj sali grada, nastupiti solo pevačica Katarina Simonović Ivanković, uz klavirsku pratnju Ane Aćimović, dok nas, već sutra u holu Leskovačkog kulturnog centra, sa početkom u 19 časova, očekuje koncert Ženskog vokalnog ansambla „Stars“.