DruštvoVesti

REDOVNI SASTANCI KABINETA GRADONAČELNIKA LESKOVCA

Na današnjem sastanku Kabineta gradonačelnika Leskovca i njegovih saradnika razgovaralo se o bitnim komunalnim temama poput početka grejanja i urednog vodosnabdevanja na teritoriji grada.
Tokom današnjeg sastanka gradonačelnika Cvetanovića sa saradnicima, tema je bila početak grejne sezone u Leskovcu koja je nakon odlaganja odlukom gradskog veća počela jutros i to toplim probama tokom jutra i večeri.
Tema je bila i očekivana normalizacija vodosnabdevanja na teritoriji grada nakon sanacije havarije na potisnom cevovodu fi 1000, nakon čega se očekuje izveštaj ZZJZ da je bakteriološki i hemijski ispravna za piće.
Razgovaralo se o stanju na trenutno aktivnim gradilištima, planiranim aktivnostima za tekuću i narednu nedelju i sumirani su rezultati prethodno sprovedenih aktivnosti.
Kako podsećaju iz kabineta gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića radni sastanci se svakodnevno održavaju i na njima se diskutuje o tekućim obavezama, komunalnim temama važnim za sve Leskovčane, kao i planovima koji će se u budućnosti ostvarivati.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održao je i sastanak sa predstavnicima belgijske kompanije Metech, koja svoju fabriku ima u Smederevu i zapošljava oko 600 radnika.
Ova belgijsko-srpska grupacija koja se bavi proizvodnjom limova zainteresovana je da proširi svoje proizvodne kapacitete i Leskovac je izabran kao jedan od potencijalnih gradova u kojem bi se takva investicija realizovala.
U ime kompanije Metech, sastanku je prisustvovao direktor fabrike u Smederevu Walter Knabe, kao i glavni savetnik Vojislav Jovanović.
Gradonačelnik Cvetanović je upoznao predstavnike Metech-a sa činjenicom da je grad Leskovac nosilac BFC sertifikata kao grad sa pozitivnim poslovnim okruženjem sa najvećim procentom ispunjenosti od 96,33%, upoznao ih je sa pređašnjim velikim investicijama stranih i domaćih kompanija u grad Leskovac, kao i sa velikim smanjenjem nezaposlenosti koje je ubrzani privredni razvoj podstakao. Kako je na sastanku navedeno, Metech ima potrebu za proširenjem proizvodnih kapaciteta, a Leskovac se izdvojio kao pogodno mesto za investiranje. Predstavnici Metech-a su zainteresovani za investiciju u našem gradu, pa su im i ponuđene određene lokacije u skladu sa njihovim potrebama.
Gradonačelnik dr sci. med. Goran Cvetanović je istakao da Leskovac, kao grad sa pozitivnom poslovnom klimom, nudi najbolje uslove za potencijalne investitore i izrazio želju da Metech svoj novi proizvodni pogon otvori baš u našem gradu.