DruštvoVesti

OSNOVNA ŠKOLA ,,VASA PELAGIĆ“ OBELEŽILA 109 GODINA POSTOJANJA

Osnovna škola ,,Vasa Pelagić”  obeležila je sinoć u leskovačkom Narodnom pozorištu 109 godina postojanja i rada  predstavom svojih učenika pod nazivom ,,Moja škola-moja pesma.

Predstava “Moja škola, moja pesma”, posvećena jednoj od najstarijih obrazovnih ustanova u gradu rađena je po tekstu proslavljenog Duška Radovića u znak sećanja na čitav vek od njegovog rođenja, a sa svojim profesorima su je pripremili učenici Dramske sekcije.  

Aleksandar Cincar-Janković, direktor OŠ ,,Vasa Pelagić” koja nosi ime po poznatom lekaru,  istakao je da je ova godina za ustanovu obrazovanja na čijem je čelu bila jedna od najuspešnijih. 

U ime lokalne samouprave pohvale na račun rada i uspeha učenika i nastavnika iznela je gradska većnica zadužena za obrazovanje Brankica Stamenković kojoj je uručen i prigodan poklon, monografija o istorijatu škole ,,Vasa Pelagić”.

Grad Leskovac će kao i u prethodnom periodu nastaviti da podržava rad obrazovnih ustanova, istaknuto je sinoć na obeležavanju 109.godišnjice OŠ ,,Vasa Pelagić”  u Narodnom pozorištu.