DruštvoVesti

CRVENI KRST PODELIO PAKETIĆE MALIŠANIMA

Predstavnici Crvenog krsta Leskovca povodom proslavljanja pravoslavne Nove godine i obeležavanja 145 godina postojanja podelili su novogodišnje paketiće deci iz samohranih i socijalno ugroženih porodica, a ovom priliko je i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću uručen Zlatni znak Crvenog krsta.
,, Ovde smo danas u cilju podele paketića za najugroženije, ali i sa namerom da uručimo jedno priznanje i na taj način obeležimo jedan značajan period u radu Crvenog krsta Leskovca i veliku podršku koju on ima od strane Gorana Cvetanovića, gradonačelnika Leskovca. Uveren sam da je inicijativa Crvenog krsta Leskovca i odluka Upravnog odbora Crvenog krsta Srbije u potpunosti opravdana. Zato danas s pravom želimo da jedno humano angažovanje i podršku koju dr Goran Cvetanović pruža Crvenom krstu i na ovaj način uzvratimo i zahvalimo mu se najvećim priznanjem – Zlatnim znakom Crvenog krsta Srbije“ poručio je generalni sekretar Crvenog krsta Srbije, Ljubomir Miladinović.
Zlatni znak je gradonačelniku Cvetanoviću uručio predsednik Crvenog krsta Leskovca, doktor Vladimir Colić. Njemu i gradonačelniku Cvetanoviću je takođe pre pet godina u skupštinskoj sali grada povodom 140 godina Crvenog krsta, uručen Srebrni znak Crvenog krsta.
„Crveni krst je organizacija okupljena oko najhumanijih ideja, zasnovana na načelima volonterizma, empatije i ljudskosti. Grad Leskovac prepoznaje značaj Crvenog krsta i njegove misije, pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, i to u pravo vreme” kazao je graodnačelnik Goran Cvetanović zahvaljujući na priznanju.

Deci iz samohranih porodica paketiće su uručili gradonačelnik Cvetanović, generalni sekretar Crvenog krsta Srbije Ljubomir Miladinović, kao i volonteri leskovačkog Crvenog krsta. Ova podela paketića za decu iz samohranih porodica, nazvana je simbolično – Jedan paketić, puno ljubavi.