KulturaVesti

LESKOVAČKA BIBLIOTEKA OBELEŽILA MEĐUNARODNI DAN DARIVANJA KNJIGA

Leskovačka Biblioteka je danas povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se obeležava 14. februara svake godine, nagradila najaktivnije članove u 2022. godini, a pohvale su uručene kako najmlađem tako i dugogodišnjem članu ove ustanove.
Narodna biblioteka „Radoje Domanović“ u Leskovcu povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga, koji se obeležava 14. februara svake godine, organizuje brojne aktivnosti.
Biblioteka koja je pozvala sve zainteresovane građane da doniraju dečje knjige namenjene školskim bibliotekama. Knjige za decu, nove ili polovne, u očuvanom stanju, mogli su da donesu u Biblioteku juče i danas , a tu priliku imaju i u petak 17. februara u vremenu od 7.00 do 19.00 časova.
Zmajevi čitanja su za prošlu godinu kao najmlađa dvogodišnja Iris Kirev, koja zna napamet sadržaj skoro svih slikovnica za njen uzrast, ali i sadržaj knjiga o Diznijevim junacima, dok je je 88 godišnji Milovan Ignjatović koji svakog dana dolazi u hram knjige najstariji čitalac.
Novinsko izdavačka ustanova „Makedonski informativni i izdavački centar“ u Republici Srbiji potpisaala je Protokol o saradnji sa Bibliotekom. Ovom prilikom, Ozren Simjanovski, direktor novinsko izdavačke ustanove, poklonio je deo izdanja svoje ustanove Biblioteci.
Ovom je prilikom leskovačkoj biblioteci poklonjen i Univerzitetski udžbenik nastao pod pokroviteljstvom ministarstva kulture, a uskoro sled ii drugi deo ovog udbenika.