DruštvoVesti

NSZ URUČILA UGOVORE ZA STRUČNU PRAKSU

U organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje iz Leskovca danas je održano svečano uručenje ugovora za poslodavce i nezaposlena lica za meru stručna praksa na osnovu kojih će radna iskustva nakon formalnog obrazovanja steći 67 mladih kod 25 poslodavaca iz Leskovca.
Po rečima direktorke leskovačke Filijale NSZ Olivere Pešić mera stručna praksa podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad i zanimanje za koje je stečeno odgovarajuće obrazovanje, rad i obavljanje pripravničkog staža i polaganja stručnog ispita.
Ona je pozvala sve poslodavce sa teritorije Jablaničkog okruga da podnose zahteve i učestvuju na javnim pozivima i konkursima NSZ, poželela je polaznicima uspeh i zahvalila se poslodavcima.
Po njenim rečima zahtev za program stručne prakse podelo je 25 poslodavaca, 11 iz javnog i 14 iz privatnog sektora za ukupno 67 lica koja će steći svoja prva radna iskustva.

Značaj stručne prakse u daljem profesionalnom angažovanju su istakli u ime poslodavaca koji su danas preuzeli ugovore Milan Petrović pomoćnik direktora OB Leskovac i praktikantkinja Vladana Lazić, medicinska sestra.

Za poslodavce i nezaposlena lica iz drugih opština Jablaničkog okruga ugovori će biti podeljeni do 07. juna, tako da će ukupan broj uključenih u stručnu praksu biti 121 lice, a vrednost isplaćenih sredstava tokom trajanja programa biće nešto više od 44 miliona dinara.