DruštvoVesti

ZAVRŠAVA SE VODOVODNA MREŽA U LIPOVICI

Predstavnici grada Leskovca obišli su završne radove na izgradnji vodovodne mreže u Lipovici u dužini od skoro pet kilometara čija je vrednost 15,5 miliona dinara. Reč je o podbušenju železničke pruge čime će radovi biti završeni a oko hiljadu pet stotina stanovnika ovog sela dobiti zdravu, ispravnu, pijaću vodu.

Izgradnjom glavnog dovoda i razvodne mreže u Lipovici biće kako je kazao u obraćanju novinarima pomoćnik gradonačelnika Milan Djordjević trajno rešen problem vodosnabdevanja zdravom pijaćom vodom, a nakon završetka radova očekuje se primopredaja i konačan obračun, kao i prikupljanje dokumentacije i dobijanje upotrebne dozvole. Zatim je predvidjena predaja objekta JKP Vodovod, koji će raditi na priključenju krajnjih korisnika.

Stanovnici Lipovice kojih je oko hiljadu pet stotina su nakon tri decenije dosanjali svoj san o zdravoj pijaćoj vodi, a očekuje se oko 200 priključaka na vodovodnu mrežu.

Izvođač radova na izgradnji vodovodne mreže u Lipovici je preduzeće Invest produkt iz Lebana, a na osnovu projekta koji je uradilo JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac