DruštvoVesti

POČELE AKTIVNOSTI NA PROJEKTU ,,ONA ZNA“

U CSU u Leskovcu je održana je uvodna konferencija projekta “ONA ZNA” koji sprovodi Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga na kojoj su predstavljene aktivnosti nakon prijave na konkurs za učestvovanje u projektu i selekcije kandidatninja za prisustvovanje obukama.

Projekat “Ona zna – Ekonomskoosnaživanje žena” koji traje četiri godine, pokrenut je sa ciljem da unapredi ekonomsku inkluziju žena u Srbiji povećanjem njihovog potencijala za zapošljavanje, širenjem mogućnosti za samozapošljavanje i poslovanje, i jačanje lokalnih i nacionalnihjavno-privatnih kapaciteta i saradnje u uspostavljanju politika i praks iusmerenih na smanjenje prepreka ekonomskom učešću žena i rodne pristrasnosti u radnom okruženju.

Program obuka “Ona zna” koji će se realizovati u Jablaničkom i Pčinjskom okrugu, namenjen je:
• nezaposlenim ženamakoje žele da unaprede svoje veštine zapošljavanja;
• ženama koje žele da započnu sopstveni biznis;
• ženama koje su već preduzetnice i/ili vlasnice firmi i žele da unaprede svoj biznis.

Naše mlade sagovornice ističu da su im upravo potrebna sredstva za unapredjenje i širenje poslovanja.l

Aktivnosti Programa su podeljene u 2 faze, prva koja obuhvata program obuka, mentorskupodršku i umrežavanje, dok se druga faza programa odnosi na dodelu bespovratnih sredstava.

Ovaj projekat finansiran je od strane USAID-a u Srbiji je razvijen i sprovodi se od strane partnera na projektu: Impakt Haba Beograd, kao vodećeg partnera, Centra za razvojJablaničkog i Pčinjskogokruga (CRJPO), Američke privredne komore – AmCham i Erste Banke.