DruštvoVesti

POSETA GRADONAČELNIKA PEČENJEVCU I BREJANOVCU

Gradonačelnik Goran Cvetanović sa saradnicima obišao je crkvu Svetog Ilije u Pečenjevcu, FK Moravac iz ovog mesta i centar Brejanovca, gde je postavljeno odmorište za meštane.
Gradonačelnik kazao da je udruženim snagama sa načelnikom Gradske uprave Milošem Cvetanovićem pomogao uređenje dvorišta crkve gde su montirani mobilijar, letnjikovac i naglasio da su u selu postavljena dva autobuska stajališta, kao i da su uložena sredstva mesne zajednice i njihovih donacija.

Đorđe Veljković meštanin koji se vratio iz inostranstva donator je crkve i zahvalio se svešteniku Daliboru i gradonačelniku na svemu što su uradili za crkvu. Takođe je pozvao sve koji su u mogućnosti da doniraju i obnove crkvu koja je značajna za Pečenjevce i okolna mesta.
Pored Pečenjevca gradonačelnik je sredstva uložio i u postavljanje letnjikovca u Brejanovcu, dok su sredstvima Mesne zajednice izgrađeni mobilijari. Gradonačelnik je kazao da su u Pečenjevcu uložena sredstva u iznosu od 585 hiljada dinara, u Brejanovcu 482 hiljade, kao i da je njegova lična donacija na oba mesta ukupno 200 hiljada dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je sa saradnicima obišao članove Fudbalskog kluba Moravac koji postoji od 1935. godine. Klub u seniorskoj ekipi okuplja 20 igrača koji su zahvaljujući velikoj posvećenosti i radu uspeli da u periodu od 2015. do 2018. godine napreduju dve lige i započnu takmičenje u Jablaničkoj okružnoj ligi gde su 2020. godinu završili bez poraza, a u 2021. su izborili opstanak u istom rangu.