SportVesti

PLIVAČKI KLUB „LESKOVAC“ OSVOJIO 18 MEDALJA U KRAGUJEVCU

Četrnaest takmičara iz Plivačkog kluba „Leskovac“ učestvovalo je u drugom kolu Plivačkog saveza Centralne Srbije, održanom u subotu u Kragujevcu. Ovaj klub je u Leskovac doneo ukupno 18 medalja i to 6 zlatnih, 7 srebrnih i 5 bronzanih.

Jelena Ćirić osvojila je zlatnu medalju na 100 metara leđno i 100 metara kraul, zatim bronzanu medalju na 50 metara delfin i srebrnu medalju na 100 metara leđno. U kategoriji 50 metara delfin, Iskra Dobrić odnela je srebrnu medalju, ali i bronzanu medalju na 50 metara prsno.

Zlatne medalje na 50 metara prsno i 200 metara mešovito osvojio je Pavle Jović, a njemu je pripala i bronzana medalja na 200 metara prsno.

Još jedna zlatna medalja otišla je u ruke Novaka Stojiljkovića za 200 metara prsno. On je ovom prilikom osvojio i bronzanu medalju na 50 metara prsno.

Luka Dimitrijević i Nikola Savić su u svoj rodni grad doneli po srebrnu medalju s tim što je Dimitrijević učestvovao u kategoriji 200 metara prsno, a Savić 50 metara prsno. Takođe, i Vuk Pecarski osvojio je srebrnu medalju na 200 metara delfin.

U kategoriji muška štafeta, zlatna medalja pripala je sastavu Plivačkog kluba „Leskovac“ koji je bio sačinjen od Luke Stojanovića, Novaka Stojiljkovića, Nikole Savića i Pavla Jovića.

„Još jednom smo dokazali da klub ide u pravom smeru i da sa svakog takmičenja dolazimo sa još boljim rezultatima, a sve ovo je plod jednog dobrog i predanog rada sa decom“, poručeno je iz kluba.