DruštvoVesti

REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE U GORNJEM STOPANJU

Započeti su radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Gornjem Stopanju i to u ulicama Vojvode Putnika i Njegoševoj, u dužini od 250 metara. Vrednost ovih radova je 1,5 miliona dinara, a pomenuta sredstva obezbeđena su iz budžeta grada Leskovca.

Nakon završetka radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u dve ulice u Bobištu, Boračkoj i Vranjskoj, ukupne vrednosti 27,8 miliona dinara, lokalna samouprava grada Leskovca odmah je pristupila zameni dotrajalih vodovodnih instalacija u Gornjem Stopanju.

Stanovnici ulica Vojvode Putnika i Njegoševa, inače najstarijih ulica u ovom mestu, po završetku radova, više neće imati problema sa vodosnabdevanjem.

Član Saveta Mesne zajednice „Gornje Stopanje“, Srđan Mitić, rekao je da se potreba za rekonstrukcijom vodovodne mreže javila zbog čestih kvarova, kao i da su pomenute dve ulice ušle u projekat holandske vlade za izgradnju kanalizacione mreže.

Za rekonstrukciju vodovodne mreže u Gornjem Stopanju, iz budžeta lokalne samouprave izdvojena su sredstva u iznosu od milion i pet stotina hiljada dinara, a prema rečima pomoćnika gradonačelnika, Andrije Atanaskovića, grad Leskovac će i u narednom periodu nastaviti sa obavljanjem sličnih poslova, s obzirom na to da je njegov prioritet podizanje kvaliteta života svih građana.

Izvođač radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulicama Vojvode Putnika i Njegoševoj, je preduzeće „Investprodukt“.