DruštvoVesti

UDRUŽENJA OSOBA SA INVALIDITETOM PRIREDILA PRIREDBU ,,NA NAŠ NAČIN“

Priredba pod nazivom „Na naš način“ u organizaciji leskovačkih udruženja osoba sa invaliditetom, a povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom održana je danas u Leskovačkom kulturnom centru.

Ovo je prvi put od početka obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom da su se okupila sva udruženje osoba sa invaliditetom sa prigodinim programom koji pokazuje da su to izuzetno kreativni ljudi, kazao je predsednik MS udruženja Jablaničkog okruga Predrag Jovanović. Ipak postoje brojni problemi ovih osoba sa kojima se svakodnevno suočavaju, a često su vezani za to kako se prema njima odnose i doživljavaju ih ljudi bez tih problema.

Promene u načinu funkcionisanja i finansiranja udruženja osoba sa invaliditetom su dovele do veće profesionalnosti tih udruženja , ocenjuje predsednik Udruženja slepih i slabovidih, Alen Husić.

Tokom današnje priredbe pod nazivom ,,Na naš način” izveden je bogat program  članova udruženja osoba sa invaliditetom sa teritorije grada Leskovca, sastavljen od poezije, proze, pesama.