DruštvoVesti

UDRUŽENJE „DUGA“ OBELEŽILO MEĐUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, leskovačko Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima „Duga“ raspisalo je likovni konkurs, pod nazivom Svet je lep kada zajedno stvaramo. Predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pružili su podršku ovom projektu i uručili nagrade autorima najboljih radova.

Udruženje je raspisalo likovni konkurs koji je namenjen deci, mladim ljudima, i odraslima sa intelektualnim poteškoćama sa teritorije cele Srbije, a u cilju promocije ideje da različitost čini svet bogatijim mestom za život.

Prvo mesto osvojio je Nikola Filipović iz vršačkog Udruženja „Otvoreno srce sveta“. Druga nagrada otišla je u ruke Lazara Ignjatovića iz Gornjeg Milanovca, iz Udruženja roditelja dece sa smetnjama u razvoju, dok je trećeplasirana Tanja Đuran iz novosadskog Udruženja MNRO.

Događaj u Leskovačkom kulturnom centru održan je i uz podršku Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Na ovaj dan želimo da skrenemo pažnju javnosti da smo integralni deo društvene zajednice i da pokažemo da možemo da stvaramo i doprinosimo razbijanju predrasuda o invaliditetu, istaknuto je iz leskovačkog udruženja.

Doprinos organizovanju likovnog konkursa dala je i lokalna samouprava.

Ovom prilikom, zamenica gradonačelnika, Lidija Dimitrijević, rekla je da će grad Leskovac sledeće godine povećati izdvajanja iz budžeta za oblast socijalne zaštite.

Na likovni konkurs „Svet je lep kada zajedno stvaramo“ stiglo je preko tri stotine radova iz 41 udruženja sa područja naše zemlje.  Zbog velikog broja pristiglih radova, izložba je organizovana na dve lokacije u gradu, u holu Leskovačkog kulturnog centra i u Dnevnom boravku Duga.