PolitikaVesti

BESPLATNA PRAVNA PODRŠKA GRAĐANIMA KOJI DOBIJAJU PREKRŠAJNE PRIJAVE

Ujedinjena opozicija Leskovca koju čine Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Stranka slobode i pravde i Narodna stranka u potpunosti podržava građane Leskovca odlučne da na legalan i legitiman način ispolje nezadovoljstvo zbog neodgovornosti režima koji nameće nedemokratske i skaradne zakone čime se remete elementarna prava i garantovane slobode i ugrožavaju životi svih nas.

Narod ima legalno i legitimno pravo da spontano i na miran način izrazi svoje nezadovoljstvo i ispolji građansku neposlušnost što potvrđuje i garantuje Zakon o javnom okupljanju (član 13).

Policijska uprava SPI Leskovac počela je građanima da uručuje Prekršajne prijave zbog tobože učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Pravnici i advokati, članovi i simpatizeri Ujedinjene opozicije u Leskovcu, spremni su da besplatno, za opšte dobro – pro bono, pruže svaki vid pravne pomoći obespravljenim građanima.

Apelujemo na Policijsku upravu u Leskovcu da odmah prekine sa svim radnjama uperenim protiv građana i njihovih zajamčenih sloboda i zahtevamo od policijskih službenika razumno i dostojanstveno ponašanje u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije.

Ujedinjena opozicija Leskovca