DruštvoVesti

RADOVI NA IZGRADNJI STADIONA TEKU PLANIRANOM DINAMIKOM

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, obišao je danas jedno od najvažnijih gradilišta na teritoriji grada, stadion Dubočica. Uprkos padavinama, odgovorni izvođač radova, firma „GAT“ iz Novog Sada, radi bez pauze i u skladu sa predviđenom dinamikom.

Na prostoru nekadašnjeg gradskog stadiona Dubočica u širem centru grada, jula meseca ove godine, kompanija GAT iz Novog Sada, inače izabrani izvođač radova, nakon rušenja kompleksa započeo je izgradnju novog stadiona koji će zauzimati više od 10 hiljada kvadratnih metara i imaće više od 8 hiljada 136 sedišta.

Krovna konstrukcija kompletno će pokrivati sve tribune stadiona, a u okviru kompleksa predviđeno je i 198 parking mesta. 

Izgradnja stadiona u vrednosti od skoro 2 milijarde 5 stotina miliona dinara finansira se sredstvima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

U prvoj fazi predviđene su tri funkcionalne celine: prva se odnosi na kompleks stadiona sa parkingom, druga na izgradnju sportskog objekta uslužnog karaktera severno od objekta stadiona i treća, na izgradnju sportskog objekta administrativnih, edukativnih i pratećih sadržaja sa istočne strane stadiona.
Za stadion postoji i projekat ozelenjavanja čiji je cilj ekološko i estetsko unapređenje prostora, sa željom da se formiranjem zasada na slobodnim površinama upotpuni vizuelni doživljaj kompleksa
Da podsetimo, pored Zaječara i Loznice, Leskovac će biti treći grad u Srbiji koji će dobiti potpuno novi fudbalski stadion, izgrađen prema UEFA standardima.