DruštvoVesti

USVOJEN BUDŽET OPŠTINE LEBANE ZA 2022. GODINU

Skupština opštine Lebane je na današnjoj sednici kojoj su prisustvovali direktori svih ustanova i preduzeća, usvojila između ostalog i odluka o budžetu ove lokalne samouprave za narednu godinu.
Ove godine je budžet opštine Lebane realizovan u iznosu od 820 miliona dinara, a većina obaveza je izmirena i finansijska situacija je stabilna, ocenjeno je na današnjoj sednici skupštine opštine.
Projektovani budžet opštine Lebane za narednu godinu je 974,695 dinara i u okviru njega je i zakonsko povećanje od 6,8 odsto sa prenetim sredstvima iz ove i prethodnih godina, planiraju se brojni projekti u svim sferama života. Bez tih prenetih sredstava planirana sredstva u opštinskoj kasi iznose 867.860 dinara.
Odbornici su dali saglasnost program poslovanja i finansijskog plana JP Lebane Lebane za 2022. godinu, kao i program subvencionisanja ovog preduzeća.
Odbornici su se saglasili sa planom i programom rada za narednu godinu kao i program subvencionisanja lebanskog Vodovoda. Kako je kazao direktor ovog javnog preduzeća Miodrag Živković nakon preuzimanja odgovornosti izmirena su brojna dugovanja, sa 22 miliona dug je smanjen za oko 20 miliona, a nakon brojnih problema sa vodosnabdevanjem i ta situacija je rešena u čemu je pomogao ZZJZ, a podnete su i krivične prijave.
Na današnjoj sednici skupštine opštine Lebane usvojeni su i detaljni planovi rada za narednu godinu javnih, javno komunalnih preduzeća , ustanova i institucija na teritoriji ove lokalne samouprave