DruštvoVesti

OVE GODINE BROJNE INVESTICIJE U PLANU

Tokom ove 2022. godine planiraju se brojne investicije u infrastrukturu, javna i javno-komunalna preduzeća kao i ustanove na teritoriji grada Leskovca, najavio je gradonačelnik Goran Cvetanović.
Sem rekonstrukcije Opšte bolnice Leskovac vredne 4,5 milijarde dinara po završetku javne nabavke koja je u toku, planovi za ovu godinu podrazumevaju izgradnju i rekonstrukciju određenog broja saobraćajnica kako u gradu tako u mestima širom teritorije Leskovca, a odnose se na rekonstrukciju ulice Dimitrija Tucovića sa preko 32 miliona dinara, rehabilitaciju kolovoza u ulici 9 Jugovića sa preko 38 miliona dinara, izgradnju puta do repetitora na Hisaru vrednu više od 21 milion dinara, izgradnju saobraćajnice na lokaciji „Zelena zona“ sa 10.800.000 dinara), sanaciju trotoarskih površina u ulici Moše Pijade gde će u okviru prve faze biti uloženo 14.400.000 dinara, a u okviru druge 10.200.000 dinara.

U planu je da uskoro otpočne i rekonstrukcija i dogradnja Dečjeg dispanzera koja će se finansirati preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Projekat za izvođenje je u završnoj fazi i po odobrenju Kancelarije koja će obezbediti sredstva u visini od skoro 500 miliona dinara, će se pristupiti javnoj nabavci za izvođenje radova. Preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima će se finansirati i rekonstrukcija i energetska sanacija Osnovne škole „Aca Sinadinović“ u Predejanu (vrednost radova je 389.000.000 dinara, projekat za izvođenje je u završnoj fazi, a po odobrenju KUJU će se pristupiti javnoj nabavci).
U planu je i izgradnja vrtića u Mesnoj zajednici Moša Pijade u vrednosti od 70.000.000 dinara. Trenutno Ministarstvo radi Elaborat o proceni uticaja na životnu sredinu i po završetku će biti raspisan tender za izvođenje radova (očekivano mart ili april). Planira se i rekonstrukcija i sanacija škola u Navalinu, Živkovu, Guberevcu, rekonstrukcije ograda oko objekata škola u Brestovcu, OŠ „Vasa Pelagić, Medicinske i Hemijske škole, kao i unapređenja sistema grejanja u Vinarcu i Orašcu.