DruštvoVesti

CVETANOVIĆ ODRŽAO SASTANAK SA DIREKTORIMA ŠKOLA

Učenici osnovnih i srednjih škola u Srbiji vratili su se danas u školske klupe. Od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola, đaci će nastavu pohađati neposredno, dok će stariji razredi i učenici srednjih škola to činiti po kombinovanom modelu. Imajući u vidu početak drugog polugodišta, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, održao je jutros sastanak sa direktorima svih škola na području grada.


Kako je istaknuto pre početka drugog polugodišta, od presudnog značaja je da se u ovom trenutku održi kontinuitet nastavnog procesa, te da je ovo najbolje rešenje kako za učenike, tako i za zaposlene.
Tim za škole je prošle nedelje doneo odluku da učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola nastavu pohađaju neposredno, dok će đaci od petog do osmog razreda to činiti po kombinovanom modelu i ići u školu dan za danom, podeljeni u dve grupe. Što se tiče srednjih škola, nastava će se tamo odvijati, takođe, prema kombinovanom modelu.
Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, je ovim povodom, održao već tradicionalni sastanak sa direktorima vaspitno-obrazovnih ustanova na teritoriji grada.
Rečima da je obaveza lokalne samouprave da obezbedi što bolje uslove školovanja za sve učenike i da intenzivno radi na tome, započet je ovaj sastanak.

Lokalna samouprava grada Leskovca je u proteklih devet godina rekonstruisala skoro sve škole na ovom području. U energetsku sanaciju uloženo je preko 255 miliona dinara.

Za normalan tok školske godine, od presudnog značaja je da se vaspitno – obrazovne ustanove, pridržavaju preporuka nadležnih organa, koje su u vezi sa daljim delovanjem.
Prema školskom kalendaru, učenike očekuju neradni dani za Dan državnosti i 1. maja, a u vreme Uskrsa biće na kratkom prolećnom raspustu.
Školska godina za učenike osnovnih i srednjih škola završava se 21. juna, dok se za male maturante ona završava 7. juna.