DruštvoVesti

SVETOSAVSKOM AKADEMIJOM OBELEŽEN DAN SVETOG SAVE

Povodom obeležavanja Savindana i u organizaciji Tehničke škole „Rade Metalac“ sinoć je u leskovačkom Narodnom pozorištu održana Svetosavska akademija. U okviru ove svečanosti, gradonačelniku Leskovca, Goranu Cvetanoviću, uručena je povelja za doprinos širenju duha Svetosavlja.

Pored gradonačelnika Gorana Cvetanovića, koji je sinoć otvorio svečanu akademiju u Narodnom pozorištu, Svetosavske povelje za doprinos širenju duha Svetosavlja i unapređenju obrazovno-vaspitnog rada u protekloj godini, primile su i  Osnovna škola „Svetozar Marković i Trgovinsko-ugostiteljska škola iz Leskovca.

Čestitavši Savindan, gradonačelnik Goran Cvetanović, poručio je ovom prilikom svim učenicima i studentima da prosvetiteljska misija Rastka Nemanjića u širenju znanja treba da bude njihova inspiracija i vodilja.

U ime organizatora Tehničke škole „Rade Metalac“, prisutnima se obratio direktor Danko Danković.

O Svetom Savi je teško reći nešto što već nije kazano. On je vekovima NAŠA VODILJA zbog čega smo i odabrali da slogan ovogodišnjih svečanosti tako glasi, istakao je Danković, poželevši svima dobrodošlicu.

Izložbom u Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“ i dodelom nagrada na literarnom i likovnom konkursu, namenjenom predškolcima i učenicima osnovnih i srednjih škola, otvoren je ovogodišnji program Svetosavskih svečanosti. Isto tako, organizovani su i Svetosavski turnir u plivanju i Svetosavski concert. U kreiranju ovog bogatog programa, učestvovale su ne samo vaspitno-obrazovne ustanove sa ovog područja, već  i lokalna samouprava grada Leskovca.