DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE DANAS O PAKETIMA ZA PENZIONERE I PREMIJERI FILMA ,,BILO JEDNOM U SRBIJI“ IZMEĐU OSTALOG

Gradsko veće je na današnjoj sednici usvojilo predlog odluke kojom su  sredstva za pakete za penzionere sa najnižim primanjima precizirana na 28 miliona 700 hiljada dinara, a odobreno je i 750 hiljada dinara za nabavku karata za premijeru i bioskopsko prikazivanje filma ,,Bilo jednom u Srbiji“ o srpskom Mančesteru.

Usvojen je predlog pravilnika o izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Gradskom pravobranilaštvu i Službi za budžetsku inspekciju grada.

Većnici su usvojili  predlog odluke o radpisivanju javnog konkursa za popunjavanje  položaja  načelnka Gradske uprave grada Leskovca sa tekstom konkursa, kao o obrazovanju konkursne komisije za sprovođenje  javnog konkursa.

Data je saglasnost na predlog rešenja  o imenovanju članova komisije  za rešavanje  u upravnom postupku u drugom stepenu i za rešavanje sukoba nadležnosti a umesto Miloša Ilića koji je sada na čelu gradske Toplane imenovana je Jelena Miljković.

Usvojenim predlogom odluke o izmeni odluke  o načinu i postupku priupreme i distribucije  paketa sa osnovnim životnim namirnicama  i sredstvima za higijenu  korisnicima penzija sa iznosom do 30 hiljada dinara, kao i korisnicima prava na novčpanu socijalnu pomoć, prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica i prava na uvećani dodatak za pomoć i negu drugog lica, grad Leskovac je definisao iznos od 28.770 dinara u tu svrhu.

750 hiljada dinara iz gradske kase je predviđeno za nabavku karata za premijeru i bioskopsko prikazivanje filma ,,Bilo jednom u Srbiji“ o srpskom Mančesteru. Premijera filma je zakazana za nedelju 6.februar u hali Partizan.

Grad Leskovac će podržati i RTS kros sa 200 hiljada i Kup Srbije u rukometu sa milion i  200 hiljada dinara.

Osnovnoj školi ,,Vuk Karadžić“ sa sedištem u Pečenjevcu dato je na korišćenje građevinsko zemljište i objekat u javnoj svojini u Čekminu.

Objekat SPC kapela u Vučju data je na korišćenje JKP Komunalac.