DruštvoVesti

I U 2022. GODINI NASTAVLJA SE POŠUMLJAVANJE HISARA

Na današnji dan, koji se obeležava kao Svetski dan šuma, Odeljenje za zaštitu životne sredine grada Leskovca organizovalo je boravak na vrhu brda Hisar, u cilju ukazivanja na važnost šuma i očuvanje životne sredine.

Lokalna samouprava grada Leskovca svesna je značaja koji šume imaju, te je pažnja u velikoj meri posvećena ovom delu ekologije. Prošle godine je upravo na Hisaru realizovan projekat pošumljavanja Zelenog fonda Srbije i gradskog Odeljenja za zaštitu životne sredine, vredan skoro milion i 500 hiljada dinara.
Prema rečima nedavno imenovane šefice ovog odeljenja, Jelene Trajković, sličan trend se nastavlja i u 2022. godini.

Glavni projektant i predstavnik Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja”, Ivana Momić, naglasila je danas važnost Hisara, kao jedne od najznačajnih i najvećih zelenih površina na području grada i istakla njegov rekreativni i arheološki potencijal.
U sklopu prošlogodišnjeg projekta pošumljavanja Hisara, kako ističe Ivana Momić, zasađeno je 220 stabala na stazi i 50 na platou, kod repetitora.
Današnjem obilasku, pored predstavnika Gradske uprave, prisustvovali su i učenici osnovnih škola “Vožd Karađorđe”, i “Petar Tasić” i srednje Hemijsko-tehnološke škole “Božidar Đorđević Kukar”.