DruštvoVesti

KONKURS ZA UPIS U VOJNE ŠKOLE OTVOREN DO KRAJA MARTA

Konkurs za upis u vojne škole, u okviru kojeg će Vojna akademija na sedam studijskih programa upisati 100 kandidata, dok će Medicinski fakultet Vojno-medicinske akademije primiti 25 studenata, otvoren je do 31. marta.

Pored Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojno-medicinske akademije, u prvu godinu Vojne gimnazije mogu se upisati 80 kandidata, rečeno je na predstavljanju ovih obrazovnih ustanova u leskovačkoj Gimnaziji, čiji je cilj bio da približi vojni poziv potencijalnim kadetima.

Govoreći o prednostima vojnih škola, potpukovnik Ivan Stojadinović, pre svega, je istakao besplatno vrhunsko obrazovanje koje podrazumeva besplatne udžbenike i ishranu, a između ostalog, kako ističe, tu su i određena mesečna novčana primanja, koja svakako predstavljaju podsticaj.

Važno je naglasiti i da je, po završetku školovanja, kadetima posao zagarantovan, te da će kandidat dobiti čin potporučnika.

Prema rečima potpukovnika Stojadinovića, iz godine u godinu beleži se trend povećanog interesovanja mladih, koji se vrlo jednostavno, putem sajta Ministarstva odbrane i pomenutih vojnih škola mogu informisati o otvorenim konkursima, čiji je rok poslednji dan marta meseca.