DruštvoVesti

U TOKU IDUĆE NEDELJE GOTOVA SANACIJA MOSTA U TUREKOVCU

Radovi na sanaciji mosta u Turekovcu, oštećenom tokom poplava koje su zadesile Leskovac, početkom prošle godine, biće završeni u toku iduće sedmice. Za ovu investiciju, vrednu 9 miliona 500 hiljada dinara, sredstva su obezbeđena iz budžeta lokalne samouprave.

Zbog vrlo lošeg stanja, saobraćaj je, na deonici opštinskog puta Turekovac – Gornje Stopanje, u potpunosti bio obustavljen.
Predsednici Saveta Mesnih zajednica Turekovac i Svirce, Ljubiša Cvetanović i Aleksandar Kocić, potvrdili su važnost ovog puta i mosta i naglasili da je pomenuta deonica od presudnog značaja za sve meštane, pre svega, zbog neometanog transporta robe.

Pripremni radovi na realizaciji ovog projekta, značajnog za meštane Turekovca, Svirca i drugih okolnih mesta, započeti su krajem marta i završeni pre roka, s obzirom na to da je isti iznosio 75 dana, a biće urađeni za 45. Izvođač radova zadužen za obavljanje ovog posla je firma AB kop iz Vlasotinca.
Za ovu investiciju, iz budžeta grada Leskovca, kako je istakao direktor Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja”, Novica Nikolić, izdvojeno je 9 miliona 500 hiljada dinara.

Danas su privedeni kraju radovi na ugradnji drugog sloja asfalta.
U okviru sanacije mosta u Turekovcu, preostalo je još samo postavljanje elastične ograde, a koje će biti sprovedeno u toku sledeće nedelje, čime će ovaj projekat kompletno biti završen.