DruštvoVesti

152 STANA ZA PRIPADNIKE VOJSKE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović dodelili su danas u Nišu ključeve od 152 stana za aktivne i penzionisane pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

-Živimo u teškim i izazovnim vremenima. Vidite da se danas u Evropi i svetu ne zna više šta donosi danas, šta donosi sutra – rekla je predsednica Vlade Ana Brnabić koja je zahvalila pripadnicima sistema odbrane i njihovim porodicama na svemu onome što rade i što vole i čuvaju našu zemlju.

Brnabić je najavila da će krajem juna biti dodeljeno još 190 stanova iz državnog projekta stanogradnje za službe bezbednosti koji je pokrenuo Aleksandar Vučić 2017. godine, kao i da se uskoro prelazi i u fazu 1B, što je još dodatnih 1.188 stanova za pripadnike službi bezbednosti.

Ministar Stefanović rekao je da je danas zaista veliki dan za sve u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, zato što će se ovde skućiti ukupno 152 porodice pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, a zahvaljujući reformama i inicijativi predsednika Vučića za projekat državne stanogradnje, samo u prethodnoj godini uspešno rešeno stambeno pitanje za više od 1.400 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kroz različite modele koji su bili na raspolaganju.

On je poručio da danas sa ponosom možemo reći da su naši vojnici bolje opremljeni i da imaju bolji životni standard.