PolitikaVesti

CVETANOVIĆ PREDSTAVIO OSTVARENE REZULTATE OD AVGUSTA 2020. DO AVGUSTA 2021. GODINE

Privredni razvoj grada Leskovca u poslednjih godinu dana direktni je pokazatelj našeg učinka i truda, rekao je danas prilikom predstavljanja rezultata ostvarenih u periodu od avgusta 2020 do avgusta 2021. godine, gradonačelnik Goran Cvetanović. Činjenica je da je ostvarenje prihoda u lokalnoj samoupravi za milijardu dinara više u odnosu na ostvarenje u 2012. godini, godini kada je sadašnja lokalna vlast preuzela odgovornost rukovođenja gradom.

Danas se navršava godinu dana od konstitutivne sednice skupštine kada je odlukom legitimnih predstavnika naroda, sastavljena izvršna vlast grada Leskovca. Ubedljiv izborni rezultat potvrdio je da smo opravdali poverenje naroda, istakao je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.

On je dodao i da su u poslednjih godinu dana, ostvareni brojni zacrtani ciljevi, kao i da je najambiciozniji poduhvat lokalne samouprave bila upravo borba protiv nezaposlenosti.

Krajem septembra meseca počeće sa radom novi proizvodni pogon ciglane Mladost, vredan 30 miliona evra, gde će biti zaposleno 50 novih radnika, a uskoro nas očekuje i otvaranje novog šoping centra u zgradi nekadašnjeg Sajma, ali i hotela Beograd, koji će, po svemu sudeći, biti preimenovan u Hotel Leskovac, rekao je Cvetanović.

Brojne druge investicije realizovane u Leskovcu u proteklih godinu dana, samo su potvrdile privredni procvat grada, a neizostavni deo tog procvata upravo je kvalitetna putna infrastruktura.

Gradonačelnik Goran Cvetanović, prilikom današnjeg predstavljanja rezultata, dotakao se i izgradnje centralnog gradskog trga. Naglasivši da je najveći problem u Leskovcu izvođač radova, odnosno firma Bauvesen iz Lazarevca, Cvetanović je zaključio da su građani sa pravom ljuti.