PrivredaVesti

NOVA BENZINSKA PUMPA I TEHNIČKI PREGLED

Grad Leskovac postaje privlačno mesto za investitore, poručio je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović prilikom obilaska novootvorene benzinske pumpe Lukoil na vlasotinačkom putu.

Kako je istakao gradonačelnik Cvetanović, kombinacijom kapitala kompanije Lukoil i lokalnog preduzetnika Frenki Komerc otvorena je druga pumpa u našem gradu, investicija vredna 400 hiljada evra i kada dodamo tehnički pregled kompanije Globus, dolazimo do ukupne investicije od oko milion evra na ovom prostoru. Zaposlenje u novom objektu je pronašlo 10 radnika, a u gradu za kompaniju Lukoil sada radi ukupno 20 ljudi.
Tahnički pregled koji je danas obišao gradonačelnik sa saradnicima može da radi sve vrste pregleda vozila, od putničkih preko teretnih do autobusa. U ovu investiciju uloženo je oko 700 hiljada evra, centrala firme je u Beogradu.
Kako je istaknuto ovom prilikom o povoljnom poslovnom okruženju u Leskovcu govori činejnica da je u Leskovcu u periodu od 31, decembra 2020. i 31. decembra 2021. zaposleno 2041 lice.