DruštvoVesti

„OD KAPETANA MIŠE DO NIKOLE TESLE“ U LESKOVCU

U Narodnom pozorištu u Leskovcu upriličena je svečana ceremonija „Put ka vrhu – Od kapetana Miše do Nikole Tesle“ u organizaciji novosadske agencije za tržišne komunikacije „Media invent“. Ovom prilikom bronzane plakete „Kapetan Miša Anastasijević“ uručene su gradonačelniku Leskovca, Goranu Cvetanoviću i direktoru Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, Goranu Joviću.

Imajući u vidu da se prestižno priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje najboljim akterima privrednog, političkog i društvenog stvaralaštva, ne čudi činjenica da je ova nagrada danas uručena prvom čoveku grada Leskovcu, Goranu Cvetanoviću, koji je doprineo tome da ovaj grad po četvrti put dobije BFC sertifikat za povoljno poslovno okruženje.

Primajući nagradu, Cvetanović je istakao da je današnja svečana ceremonija pokazala da je grad na Veternici postao centar ozbiljnih ekonomskih zbivanja, te da je u pogledu privrede napravljen veliki pomak, a kao dokaz tome je i podatak da je u poslednjih godinu dana zaposlena 2041 osoba.

Bronzana plaketa pripala je i direktoru Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, Goranu Joviću, a nagrađeni prestižnim priznanjem „Kapetan Miša Anastasijević“, za izuzetne rezultate ostvarene u borbi protiv epidemije korona virusa, između ostalih, su i direktor leskovačke Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević, pulmolog Dragan Jovanović, koji je inače proglašen i za heroja pandemije, i načelnica Službe za zdravstvenu zaštitu odraslih Doma zdravlja, Suzana Mitić.

Priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ ustanovljeno je 2000. godine sa osnovnim zadatkom promocije i afirmacije preduzetničkog i društvenog stvaralaštva. Ispred organizatora ovog projekta, prisutnima se obratio direktor novosadske agencije „Media invent“, Vlado Markanović. 

Ovom prilikom nagrade su dobili i Milan Petrović, pomoćnik direktora Opšte bolnice Leskovac i Aleksandar Jovanović, glavni tehničar. Zatim za zdraviji i kvalitetniji život mladih, priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ pripalo je Akva parku i Draganu Stojanoviću, preduzeću „Dits“ i njegovom vlasniku Slaviši Cvetkoviću, potom firmi „Frenki komerc“ za najbolji kvalitet prevoza i drugih usluga i zemljoradničkoj zadruzi „Moravac“ za doprinos zdravijoj ishrani.

Takođe, priznanje „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljeno je i posthumno Draganu Pavloviću, vlasniku Motela „Predejane“.