DruštvoVesti

GRADSKI TRG 95 ODSTO ZAVRŠEN

Radovi na gradskom trgu u Leskovcu završeni su sa oko 95 procenata predviđenog, a izvođaču je po izvedenim pozicijama isplaćeno 170 miliona dinara. Večeras se održava koncert Ace Pejovića, prvi događaj koji će obeležiti proleće i dan mladenaca.

Uz još jedno izvinjenje zbog kašnjenja sa radovima na gradskom trgu gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović je istakao da će izvođaču radova, firmi  Bauvezen da se zaračuna 5 odsto koliko je zakonski predviđeno u slučaju neispunjavanja ugovornih obaveza.

Ideja o uređenju centralnog gradskog jezgra u Leskovcu datira od 1962.godine, ali je tek ovo rukovodstvo rešilo da se uhvati u koštac sa tim poslom. 2013.godine je naime grad Leskovac otkupio sve ideje arhitekata o uređenju trga, sa namerom da se njihove zamisli mogu kombinovati.

Trenutno je u toku konkurs za idejno rešenje za pilon na trgu koji će trajati do 31.marta, a već mesec dana nakon toga, u saradnji sa građanima koji će imati uvid znaće se koje će obeležje karakteristično za Leskovac karasiti novi trg.