DruštvoVesti

U SRC „DUBOČICA“ POSTAVLJEN LIFT ZA OSOBE SA INVALIDITETOM

Još jedna institucija u Leskovcu postala je pristupačna osobama sa invaliditetom. Sportsko rekreativni centar Dubočica će od danas moći da posete svi naši sugrađani sa invaliditetom zahvaljujući rampi koja im omogućava da bez poteškoća dođu do bazena i ostalih prostorija u objektu.

U okviru programa “Srbija bez barijera”, Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u potpunosti je finansiralo ovaj projekat, vredan pet miliona dinara, koji je pripremilo „Udruženj obolelih od multiple skleroze Jablaničkog okruga”.
Kako bi se osobama sa invaliditetom omogućilo uživanje građanskih, socijalnih i kulturnih prava, uz puno poštovanje njihovog dostojanstva i individualne autonomije, i obezbedila puna i efektivna participacija u svim oblastima društvenog života, Ministarstvo je podržalo realizaciju brojnih i tematski različitih projekata.
O značaju projekta, govorila je Jelena Polić, potpredsednica ovog udruženja i član Nacionalne organizacije osoba sa invaliditetom.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, je ovom prilikom istakao da je uklanjanje prepreka pokazatelj modernog i inkluzivnog društva, i Leskovac je tom poslu posvećen, te da je jako važno što će sadržaji Sportsko-rekreativnog centra Dubočica biti dostupni svima.

Nakon Centra za socijalni rad, koji je u sklopu rekonstrukcije objekta vredne 44 miliona dinara, osobama sa invaliditetom omogućilo pristup ustanovi postavljanjem rampe i lifta, još jedna institucija u našem gradu je postala pristupačna.