DruštvoVesti

NASTAVLJENI RADOVI NA REKONSTRUKCIJI PUTA KA VUČJU

Prema rečima direktora Javnog preduzeća “Urbanizam i izgradnja“, Novice Nikolića, posle duže pauze, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji putnog pravca ka Vučju, u dužini od 12 kilometara. Nakon završetka ovog posla, Leskovac će dobiti jednu savremenu saobraćajnicu sa kvalitetnim kolovozom i bezbednim trotoarima.

U okviru prve faze rekonstrukcije puta ka Vučju, koja obuhvata deonicu od Hemijsko-tehnološke škole „Božidar Đorđević Kukar“ do Strojkovca, nastavljeni su radovi na demontaži trotoarskih površina koje su bile u vrlo lošem stanju, kao i na zameni ivičnjaka.

U planu je i proširenje kolovoza sa pet na šest metara u cilju izgradnje biciklističkih staza, koje će direktno poboljšati kvalitet života građana.

Republika Srbija je u saradnji sa lokalnom samoupravom grada Leskovca u ovaj poduhvat uložila oko 5 miliona evra.

Nikolić je ovom prilikom govorio i o tome na koji način će na Hisaru biti iskorićena skinuta kocka sa puta prema Vučju. Prema njegovim rečima, jedino je izvesno da će to biti završeno do kraja ove godine.

Nakon više decenija zanemarivanja i propadanja ove saobraćajnice, kao i kretanja po kocki, stanovnici ovog dela grada, posle završetka radova, dobiće novi asfalt, koji će, pre svega, doprineti, ne samo lakšem odvijanju saobraćaja, već i povećanju bezbednosti građana.