DruštvoVesti

DEVET OSMAKA IZ OŠ „JOSIF KOSTIĆ“ PLASIRALO SE NA REPUBLIČKO TAKMIČENJE IZ ENGLESKOG JEZIKA

U nedelju, 10. aprila, održano je Regionalno takmičenje iz engleskog jezika za Jablanički okrug u Osnovnoj školi „Svetozar Marković“ i ovom prilikom, devet učenika iz jedne od najstarijih osnovnih škola u ovom okrugu, „Josif Kostić“, plasiralo se na regionalno takmičenje.

Na nedavno održanom Regionalnom takmičenju iz engleskog jezika, jedno od prva tri mesta osvojio je  21 đak iz deset osnovnih škola iz Leskovca, Lebana i Vlasotinca, i time se plasiralo u viši rang takmičenja.

Od dvadeset i jednog takmičara, inače najuspešnijih u čitavom Jablaničkom okrugu, 12 učenika dolazi iz devet različitih škola, dok devetoro pohađaju Osnovnu školu „Josif Kostić“, i učenici su osmog razreda.

U pitanju je, do sada nezabeležen uspeh u ovom delu Srbije, budući da je svih devet učenika koji su izabrani za takmičenje prvo osvojilo jednu od tri nagrade na Opštinskom takmičenju, pa potom taj isti uspeh ponovilo na Regionalnom nivou, ostvarivši stoprocentan uspeh na dva od ukupno tri nivoa takmičenja iz Engleskog jezika za osnovce u Srbiji.

Za ovaj nesvakidašnji uspeh zaslužni su učenici osmog razreda Ivona Krstić, Rastko Milenković, Dunja Avramović, Dimitrije Cvetković, Željko Petrović, Nikola Savić, Mateja Stojković, Jovan Miljković i Luka Kovač, a ulogu su svakako odigrali i njihovi nastavnici, Ivana Đorđević i Marko Stojanović, koji su ih pripremali za takmičenja.

U leskovačkoj školi „Josif Kostić“, već dugi niz godina,  posebna pažnja se posvećuje nastavi engleskog jezika, čemu svedoči uspeh učenika ove škole na Opštinskim, Regionalnim,  i Republičkim takmičenjima, ali i manifestacija „Dan Engleskog jezika“ koja se tradicionalno održavala pre početka epidemije.

U sklopu te manifestacije, čija je obnova u toku, posle dvogodišnje pauze, učenici škole izvode i prikazuju recitacije, pesme, skečeve, prezentacije i pesme na engleskom,  i to u cilju unapređivanja nastave na ovom stranom jeziku.