DruštvoVesti

GRADSKO VEĆE USVOJILO IZVEŠTAJE O RADU LESKOVAČKIH JAVNIH PREDUZEĆA

Izveštaj o radu i poslovanju Javno-komunalnog preduzeća „Toplana“ za 2021. godinu, kao i odluka o pokriću gubitka ovog preduzeća, usvojeni su od strane Gradskog veća.  Na dnevnom redu današnje sednice, između ostalog, našli su se i izveštaji rada ostalih javnih preduzeća sa teritorije grada Leskovca, kao i brojnih ustanova kulture.

Govoreći o poslovanju Javno-komunalnog preduzeća „Toplana“, na današnjoj sednici je istaknuto da ovo leskovačko preduzeće ima jednu od najnižih cena u Srbiji. U 2021. godini ostvaren je ukupan prihod od skoro 400 miliona 600 hiljada dinara, dok nastali rashodi iznose nešto više od 429 miliona dinara.

S tim u vezi, Gradsko veće je danas dalo saglasnost na predlog odluke o pokriću gubitka leskovačke Toplane iz prošle godine, a koji je procenjen na 29 miliona 658 hiljada 722 dinara.

Direktor ovog javnog preduzeća, Miloš Ilić, naglasio je ovom prilikom da je gubitak ostvaren usled velikog skoka cena energenata.

U 2021. godini, Javno preduzeće „Urbanizam i izgradnja“ je, prema rečima direktora, Novice Nikolića, izuzetno pozitivno poslovalo i to bez subvencija grada Leskovca.

Zahvaljujući dobroj organizaciji poslovanja i uprkos još uvek aktuelnoj epidemijskoj situaciji i manjku stručne radne snage, ovo javno preduzeće zabeležilo je još jednu uspešnu godinu, ocenio je Nikolić.

Između ostalog, danas su jednoglasno usvojeni i Predlog programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za tekuću godinu, kao i Odluka o izmenama Lokalnog akcionog plana zapošljavanja grada Leskovca za period od 2021 do 2023 godine.