SportVesti

U LESKOVAČKOM AERO KLUBU DOSTUPNA OBUKA ZA PARAGLAJDING

Zahvaljujući vitlu koje je u Leskovac donela Reprezentacija Srbije u paraglajdingu, Aero klub „Saša Mitrović“ od sada, svim zainteresovanima za ovu granu vazduhoplovnog sporta, može da ponudi letačku obuku. 

Već duže vreme, Aero klub „Saša Mitrović“ u Leskovcu pokušava da stvori paraglajding sekciju, u okviru koje će se zainteresovanim pojedincima pružiti obuka i trenaža za pilota paraglajdera. Ta ideja je danas postala stvarnost, zahvaljujući odličnoj saradnji između Vazduhoplovnog saveza Srbije i ovog kluba.

Reprezentacija Srbije u paraglajdingu, čiji pokrovitelj je Vazduhoplovni savez,  prilikom putovanja u Severnu Makedoniju, gde će se uskoro održati takmičenje u ovom sportu, došla je u grad Leskovac kako bi dopremila vitlo i time omogućila bezbednu letačku obuku u Aero klubu „Saša Mitrović“.

Prema rečima Nikole Milićevića, leskovački aero klub odnedavno je počeo da se opredeljuje za paraglajding i zmajarstvo, koji su, u poređenju sa klasičnim vazduhoplovnim disciplinama, okarakterisani kao manje zahtevni i jeftiniji sportovi.

Godinama unazad, lokalna samouprava grada Leskovca pruža podršku u funkcionisanju Aero kluba „Saša Mitrović“.