KulturaVesti

U LESKOVAČKOJ BIBLIOTECI OTVORENA PRVA SAMOSTALNA IZLOŽBA NAKITA STAŠE MURIĆ

U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović“, priređena je prva samostalna izložba nakita Leskovčanke, Staše Murić, pod nazivom „12. element“, koja će trajati do 18. maja. Postavku je otvorila Mila Miloševski, modna kreatorka.

Staša Murić, rođena je 1995. godine u Leskovcu. Završila je Akademiju strukovnih studija „Južna Srbija“, odsek za tehnološko umetničke studije, studentskog programa Modni dizajn.
U prošlom periodu, učestvovala je na brojnim revijama u Leskovcu, Nišu, Beogradu i Vrnjačkoj banji, kao modni kreator, a danas je, u rodnom gradu, priređena njena prva samostalna izložba dizajniranog i ručno izrađenog nakita, koju je otvorila Mila Miloševski, diplomirani inženjer tehnologije tekstila i modna kreatorka.

Želeći da postane oslonac mladim umetnicima, leskovačka Narodna biblioteka im pruža mogućnost da prikažu svoja dela publici, i to u okviru programskih aktivnosti koje podržavaju mlade stvaraoce, istakla je na otvaranju izložbe direktorka ove ustanove kulture, Vesna Ilić.

Izložbu „12. element“, Staše Murić iz Leskovca, koja je, pri tom, prodajnog karaktera, svi zainteresovani mogu da pogledaju do 18. maja.