DruštvoVesti

BUGARSKI KONZUL DANAS BORAVIO U LESKOVCU

Leskovačka Ekonomska škola „Đuka Dinić“, jedna je od šest obrazovnih ustanova u Srbiji, koja je uspostavila saradnju sa Bugarsko-srpskim centrom. Tim povodom, u Leskovac je danas došao konzul Republike Bugarske u Nišu, Dimitar Cenov i za njega je u Svečanoj sali grada priređen prijem.

Zahvaljujući saradnji uspostavljenoj sa Bugarsko-srpskim centrom, čije je sedište u Vranju, Ekonomska škola „Đuka Dinić“ iz Leskovca, tokom ovog meseca, učestvovaće u projektu „Bugarska ti pruža ruku – upoznaj je“. Ovaj projekat se sprovodi u okviru programa “Bugarska pomoć za razvoj” i podržan je od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Bugarske.
Imajući u vidu da je realizacija projekta započeta, naš grad je danas posetio konzul Republike Bugarske u Nišu, Dimitar Cenov.

Delegaciju konzulata Republike Bugarske u Nišu, dočekali su gradonačelnik, Goran Cvetanović i direktorka Ekonomske škole “Đuka Dinić”, Biljana Đorđević, i ovom prilikom poželeli im dobrodošlicu u Leskovac.
Projektom “Bugarska ti pruža ruku – upoznaj je“, predviđeno je da će učenici, u toku maja meseca, slušati predavanja i učestvovati u radionicama, a teme kojima će se baviti, zajedno sa svojim mentorima, između ostalih, biće borba protiv diskriminacije i vršnjačkog nasilja.
Drugi deo realizacije projekta odnosi se na promociju evropskih vrednosti i turističkih potencijala dveju susednih zemalja.

Sporazum o saradnji sa Bugarsko-srpskim centrom, u vezi realizacije projekta, potpisali su direktorka Ekonomske škole „Đuka Dinić“, Biljana Đorđević i Darko Anačkov, direktor centra.