DruštvoVesti

PREMIJERA MUZIČKOG KOMADA „MIRIS DUŠE“ U LESKOVAČKOM KULTURNOM CENTRU

U Leskovačkom kulturnom centru, u izvođenju učenika Osnovne škole „Josif Kostić“, održana je danas premijera muzičkog komada profesora Dušana Milenkovića, pod nazivom „Miris duše“, koji je posvećen Prvom svetskom ratu.

Prema rečima leskovačkih učenika, koji su imali tu priliku da učestvuju u predstavljanju „Mirisa duše“, izvođenju ovog komada prethodila je dugotrajna priprema.
Srna Krčmarik, učenica petog razreda Osnovne škole “Josif Kostić”, u predstavi je oživela lik Milunke Savić, junakinje Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata. Zbog neizmerne hrabrosti prozvana je i srpskom Jovankom Orleankom.

Profesor muzičke kulture u Osnovnoj školi „Josif Kostić“, Dušan Milenković, napisao je muzički komad, posvećen mukama, koji je srpski narod, kako naglašava autor, junački podneo u Prvom svetskom ratu.
Premijerno izvođenje pozorišnog komada edukativnog karaktera, pod nazivom “Miris duše”, od strane učenika iz ove osnovne škole, održano je danas u Leskovačkom kulturnom centru u prisustvu mnogobrojne publike.

Sav prihod, prikupljen sa današnjeg događaja, biće uplaćen u humanitarne svrhe.