PrivredaVesti

BRITANCI ZAINTERESOVANI ZA ORGANSKU HRANU I SRPSKE BANJE

Britansko-Srpska privredna komora je zainteresovana za saradnju sa  Srbijom, naročito jugom zemlje i to najviše u oblasti turizma i proizvodnji organske hrane, saošpteno je povodom posete Dejvida Ladsmana, izvršnog direktora u Velikoj Britaniji koji u našoj zemlji boravi do 27.maja.

Cilj prve posete jugu Srbije predstavnika  britanske Privredne komore je da  sa privrednicima obave razgovore o  eventualnoj saradnji u oblasti poljoprivrede, odnosno izvoza organske hrane pre svega i turizma.

Direktor Privredne komore za Jablanički i Pčinjski okrug u Leskovcu Goran Jović je kazao da je Ujedinjeno kraljevstvo opredelilo  4 milijarde evra  za investiranje u turizam i poljoprivredu, da posebno interesovanja vlada za  ulaganje u banje. Poseta počinje od juga Srbije i Leskovca.

Velika Britanija nije samo London, a Srbija Beograd što je po rečima predsednika Britansko-srpske Privredne komore Dejvida Lendsmana upravo razlog da se odavde krene u višednevnu posetu. On je istakao da je reč o privrednoj saradnji koja nije povezana sa politikom tako da uvođenje sankcija Srbije Rusiji nije preduslov za njeno uspostavljanje, kao i da će se rukovoditi zakonima koji su na snazi, posebno jer Velika Britanija više nije član Evropske unije.

Ono što još uvek ostaje neizvesno je da li će britanska ulaganja biti na osnovu partnerskih ili vlasničkih odnosa nad objektima zdravstvenog turizma za koja vlada najveće interesovanje.