DruštvoVesti

U GOLEMOJ NJIVI MOGUĆ RAZVOJ TURIZMA, ALI JE NEOPHODAN DOBAR PUT

Naši ljudi su vredni i ne manjka im ideja kako da ožive napuštena sela što dokazuje porodica Stojanović Kaja i Slavoljub koji sem ovaca imaju nameru da u Golemoj Njivi napravi i kompleks za smeštaj gostiju, ali problem predstavlja nerešana infrastruktura.

Meštani Goleme Njive kažu da je ovo selo nekad bilo puno života, bilo je dece, radila je škola koje nema već tridesetak godina.

Sada nema ni prodavnice, ni ambulante, ali ni dobrog puta.

Jutros se pojavio bager  u nemari da poravna deo puta koji je ranije oštećen prilikom čišćenja snega kada je zatrpan kanal za odvod atmosferske vode, ali su ga meštani zaustavili nezadovoljni načinom na koji bi to bilo urađeno.

Kada smo stigli u Golemu Njivu na terenu je bila i ekipa Komunalne milicije. Meštani kažu da predsednik saveta Mesne zajednice ne vodi računa o infrastrukturi.

Kaja i Slavoljub, poreklom ona iz Vojvodine, on iz Puste Reke  su novac zarađen u Sloveniji gde je on radio, uložili u imanje od 2,5 hektara na kome gaje oko 50 ovaca romanovski rase i veoma im je stalo da se uredi put.

Zbog toga su se juče obraćali i gradskoj vlasti, smatraju da bi mnogi mogli da se vrate na svoja ognjišta i da žive u ovom živopisnom mestu. Čak im je i namera da otvore smeštajne kapacitete i bave se turizmom, kroz prijavljeno seosko turističko domaćinstvo.