DruštvoVesti

U TOKU PRIJAVA ZA UPIS U DOM UČENIKA

Dom učenika srednjih škola u Leskovcu koji postoji više od sedam decenija i ove godine upisuje srednjoškolce i studente čije je prebivalište van teritorije grada Leskovca za smeštaj u ovu ustanovu za koju vlada veliko interesovanje.
Pravo na smestaj i ishranu imaju srednjoskolci i studenti cije skolovanje se finansira iz budzeta RS , a koji nemaju prebivaliste u nasem gradu . Ministarstvo prosvete finansira smeštaj i ishranu redovnih učenika srednjoskolaca koji su primljeni u Dom sa više od 50% sredstava, dok ostali deo sredstava pada na teret roditelja, što trenutno iznosi 5.358,00 dinara ukupno za smeštaj i ishranu. Inače cena smeštaja za jedan mesec je 1278 dinara , a ishrana jednog studenta mesečno košta 5358 dinara, sto je veoma prisutpačno jer je kvalitetna i po normativima . Ukupna cena smeštaja i ishrane za studente iznosi mesečno 6378 dinara. Rangiranje se vrši na osnovu uspeha i materijalnog stanja.
U toku je prvi rok za prijave srednjoškolaca koji je počeo 12. i traje do 24 jula, a ima 170 mesta predviđenih za redovne učenike srednjih škola .
U Domu učenika srednjih škola strogo se pridržavaju svih protivepidemijskih mera i roditelji i đaci ne moraju da brinu kada je reč o zdravlju, a nadaju se i normalnoj školskoj godini od septembra, a do sada nije bilo zaražene dece.
Rok za prijave za smeštaj studenata na narednu akademsku godinu u Domu za brucoše traje od 1.do 15.septembra dok za studente ostalih godina traje od 16.septembra do 31.oktobra ove godine i na raspolaganju je 120 mesta.
Veliko interesovanje učenika i studenata za smeštaj u Dom u Leskovcu, nije slučajno, jer već sama reč dom govori o brizi za naraštaj, al i rezultat je ulaganje na poboljšanju uslova života i rada i dobre saradnje sa lokalnom samoupravom i ministarstvom prosvete.
Dom učenika srednjih skola se nalazi na adresama Mlinska 138 i Kajmakčalanska 24 a sve informacije moguda se dobiju na sajtu www.dom ucenikale.rs.