DruštvoVesti

REKONSTRUKCIJA PUTNOG PRAVCA KA LEBANU ODVIJA SE PLANIRANOM DINAMIKOM

U poslednjih nekoliko godina, slika putne infrastrukture u Leskovcu i okolini konstatno se menja na bolje. Jedan od prioritetnijih infrastrukturnih projekata, čija realizacija je u toku, je rekonstrukcija puta od Leskovca do Lebana. U narednih 15 dana, očekuje se ugradnja oba sloja asfalta, na deonici između Sinkovca i Trnjana.

U maju mesecu tekuće godine, nastavljeni su radovi na rekonstrukciji putnog pravca ka Lebanu. Prema rečima Novice Nikolića, direktora Javnog preduzeća „Urbanizam i izgradnja“, radovi se, za sada, odvijaju planiranom dinamikom i kako dodaje, u narednih petnaest dana, pristupiće se asfaltiranju, od skretanja ka Kasarni „Vojvoda Petar Bojović“, do izlaza iz Sinkovca.

Vrednost radova, koji se izvode u dužini od 4,6 kilometra, je 176 miliona 600 hiljada dinara, a njihov izvođač je preduzeće „Srbijaautoput“. Više puta je istaknuto, da će rekonstrukcija puta ka opštini Lebane, biti okončana do kraja ovog leta.

Podsećanja radi, lokalna samouprava grada Leskovca, do sada je, između ostalog, završila put prema Vlasotincu, vredan skoro 2 miliona evra. Takođe, rekonstruisan je i put ka Bogojevcu, kao i relacija Leskovac – Pečenjevce – Lipovica, odnosno put ka Nišu, a prema najavi gradonačelnika, Gorana Cvetanovića, u planu je i izgradnja deonice prema opštini Bojnik.