GRADONAČELNIK CVETANOVIĆ POSETIO UČENIKE PRVOG RAZREDA OŠ „VOŽD KARAĐORĐE“

Danas, 1. septembra, na dan početka nove školske godine, gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović, obišao je Osnovnu školu “Vožd Karađorđe”. Ova vaspitno-obrazovna ustanova je, nakon letnjeg raspusta, otvorila svoja vrata za ukupno 94 učenika prvog razreda. Inače, na čitavoj teritoriji grada, u školske klupe, selo je oko 1.160 prvaka.

U prvi razred Osnovne škole “Vožd Karađorđe” u Leskovcu, upisana su 94 učenika ove godine, koja su raspoređena u četiri odeljenja. Prema rečima Aleksandre Milosavljević, direktorke pomenute vaspitno-obrazovne ustanove, beleži se nešto manji broj đaka prvaka, u odnosu na prošlogodišnji nivo, kada ih je bilo 106.

Grad Leskovac će, i ove školske godine, izdvojiti značajna sredstva za kupovinu udžbenika za prvi razred, u vrednosti od šest hiljada dinara po učeniku, podsetio je ovom prilikom gradonačelnik Goran Cvetanović.

Pozdravivši najpre naše najmlađe sugrađane, gradonačelnik Cvetanović je, u obraćanju roditeljima, istakao da će lokalna samouprava, kao i prethodnih godina, i ove, učestvovati u rasterećenju porodičnog budžeta.
On je ukazao i na to, da je 2018. godine u školi „Vožd Karađorđe“ izgrađena nova fiskulturna sala, za koju je Grad izdvojio skoro 35 miliona dinara,

Prilikom današnje posete Osnovnoj školi “Vožd Karađorđe”, učenicima prvog razreda uručeni su sigurnosni prsluci, čime Grad Leskovac nastavlja sa podizanjem svesti mališana o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju.