DruštvoVesti

U TOKU SU RADOVI NA POŠLJUNČAVANJU OPŠTINSKOG PUTA BARJE – ORUGLICA – RAVNI DEL

Slika putne infrastrukture u Jablaničkom okrugu konstantno se menja na bolje. Iako je veliki broj puteva, naročito u udaljenim mestima, u veoma lošem stanju, lokalna samouprava grada Leskovca kontinuirano radi na njihovom poboljšanju, pre svega, u cilju nesmetanog kretanja meštana. U prilog tome, govori i činjenica da su u toku radovi na pošljunčavanju opštinskog puta Barje – Oruglica – Ravni del.

Uređenje opštinskog puta Barje – Oruglica – Ravni del, u dužini od 27,5 kilometara, od velikog je značaja za meštane pomenutih sela. Kretanje je, na ovoj deonici, prema njihovim rečima, bilo veoma otežano, tako da se raduju, što će posle više od 60 godina dobiti put.

Meštani Ravnog dela, kojih, pak, nije mnogo, svega 250, a u zimskom periodu, čak ih je i manje, najčešće se bave stočarstvom ili proizvodnjom malina.

Gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović je, sa predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, obišao radove na pošljunčavanju Opštinskog puta Barje – Oruglica – Ravni del. Kao prioritet na ovoj deonici, nametnuli su se najkritičniji delovi, čije saniranje se vrši ugradnjom šljunka i tucanika.

Podsećanja radi, lokalna samouprava grada Leskovca je, u prethodnom periodu, renovirala zdravstvenu ambulantu u Oruglici i uvek je spremno pružala pomoć meštanima ovog kraja, naročito u zimskim mesecima, kada su putevi bili neprohodni. O ovim, ali i o drugim poduhvatima govorio je gradonačelnik Cvetanović.

Vrednost radova na pošljunčavanju opštinskog puta Barje – Oruglica – Ravni del, koji se finansiraju iz budžeta grada Leskovca, iznosi skoro 12 miliona dinara, a njihov izvođač je firma HSV iz Vlasotinca.